Raus, Marta, Dr. oec. HSG / Dipl. ing. ETH

Marta Raus

Dr. oec. HSG / Dipl. ing. ETH Marta Raus

Scheuchzerstrasse 7

Marta Raus worked as a scientific collaborator at the Swiss Federal Institute of Technology Zürich (ETH Zürich). She belonged to the research group of Prof. Dr. Roman Boutellier, who chairs the fields of Technology and Innovation Management at the Department «Management, Technology, and Economics» (D-MTEC).

Her research activities are in the field of diffusion of IT innovation and value assessment with focus on e-government.

Publications

2006-2009 PhD candidate at University of St. Gallen (HSG)
2003 – 2006 Swiss Federal Institute of Technology Zurich (ETHZ)
Diploma in Management Technology and Economics (D-MTEC)
2005 Erasmus exchange at UPC Barcelona, Spain
1999 – 2003 Swiss Federal Institute of Technology Zurich (ETHZ)
Studies in Mechanical Engineering (D-MAVT)
• October 2001: First Diploma (initial exam series)
• April 2003: Second Diploma (bachelor’s degree)
1995-1999 Liceo Scientifico "Insitut Montana Zugerberg", Zug (Switzerland)
• July 1999: Graduation (University Entrance Examination)
2006-2009 Research Associate SAP Research (Switzerland) CEC Zurich
2004 – 2005 Temporary assignment as assistant at the Department of Produktentwicklung to the class “Technical Design”
2003 May– October: Practical Training, Logistic Department, Ferrero Ibérica, Barcelona (Spain)
2000 February – March: Practical Training, Compulsory workshop internship, Siemens, Zug (Switzerland)
Projects
2005 – 2006 Dipoma Thesis in the field of Micro-Assembly Technologies at TU Delft, The Netherlands
2004 – 2005 Term Paper in the field of Technology and Innovation Management “Innovation strategy with focus on Bottleneck Technology”
2003 – 2004 Term Paper in the field of Product Development and Innovation: Pole Europe Project: Construction and prototyping of sport equipment (Snow-Scoot) in collaboration with 4 other universities (FHA Switzerland, NTNU Norway and Aalborg University Denmark).Teamwork with 8 members.
Languages
Italian