Lukas Weiss

CLA F35
Tannenstrasse 3

Fax: +41 44 632 11 25

Lukas Weiss works as a project manager in a company offering applied research and technical consulting in cooperation with the Institute of Machine Tools and Manufacturing at the Swiss Federal Institute of Technology Zurich (ETH Zurich). He was a PhD student with Prof. Dr. Roman Boutellier, who chairs the fields of Technology and Innovation Management at the Department «Management, Technology, and Economics» (D-MTEC).

Lukas Weiss has earned experience in industrial R&D in various fields for two decades. Joining the Swiss lathe manufacturer Tornos SA in 1995, he was Head of Research and Development from 1997 to 2004. From 1993 to 1995, he served as Project Manager with Leica AG in Singapore and Heerbrugg. From 1990 to 1993 he was employed as Technical Director of COS Laser Technologies AG, Dättwil. Prior to starting his professional career with Siemens-Albis AG, Zurich, in 1986, he earned his degree in Electrical Engineering from the Swiss Federal Institute of Technology (ETH) in Zurich.

His research focusses on strategies for producers of investments goods in consolidated markets, such as means of production.

Professional experience
1997 –
Head of R&D and member of Executive Committee, Tornos SA, Moutier
1996 –