Adrian Fischer

dipl. Ing. ETH Adrian Fischer
KPL J 4
Kreuzplatz 5

Adrian Fischer works as scientific collaborator at the Swiss Federal Institute of Technology Zurich (ETH Zurich). He belongs to the research group of Prof. Dr. Roman Boutellier, who chairs the fields of Technology and Innovation Management at the Department «Management, Technology, and Economics» (D-MTEC).

Adrian Fischer was born on September 1, 1978 in Niederuzwil, Switzerland. In 2004 he obtained his ETH degree in Industrial Engineering and Manufacturing Management with majors in Business Studies and Integrated Product Development. As undergraduate he studied Mechanical and Process Engineering at the ETH in Zurich. His studies included a half a year internship of practical experience at Lista Erlen, Switzerland, Lista Holliston, USA, and Lista Bergamo, Italy. In his project work, his was a part of a consultant team at UNAXIS Balzers AG. Thereby, he analysed the requirements for companies in dynamic markets. He absolvated his studies with a thesis on 'Representation of Configuration Knowledge for Paper Making Machines' at Metso Coorporation in Jyväskylä, Finland.

His research activities will be defined in the next months. Adrian Fischer is part of the Risk Management Team offering workshops to implement along with companies an easy to use risk management.

since 2004 ETH Zurich - Management, Technology, and Ecomonics
PhD thesis in Technology and Innovation Management
10/2000 - 03/2004 ETH Zurich - Industrial Management and Manufacturing
Core subjects: Business studies; Integrated Product Development